Mülteci teknesi Bebek sahiline ‘çıkarma’ yapmış, çevik kuvvet nöbette, rivayetler muhtelif

İstanbul’un en lüks semtlerinden olan Bebek’in sahilinde üç gündür emniyet güçleri yoğun devriye atıyor. Semt sakinlerine göre bu devriyelerin geçtiğimiz gün yaşanan iki olayla alakası var. Olaylardan biri hırsızlık diğeri ise insan kaçakçılığıyla alakalı.

Gündem 6 Temmuz 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Bayram Tatili’nde paylaşılan görüntüler, göçmen karşıtı söylemleri de arttırdı. Emniyet, bu paylaşımların ardından birçok yerde kaçak göçmenlere dair denetim yaparken yaşanan adli olaylara üst düzey tedbir olarak büyümesinin önüne geçmek istiyor.

Emniyet güçlerinin tedbir aldığı yerlerden biri de İstanbul’un en lüks semtlerinden olan Bebek. Bebek Parkı’nda ve girişinde çevik kuvvet ekipleri sık sık devriye atıyor.

Bu güvenlik tedbirinin nedeni olarak ise mahallelinin iki iddiası bulunuyor.

“Bir tekne yanaştı, onlarca Afrikalı göçmen koşarak Bebek sokaklarına girdi.” Bir Bebek sakini kurduğu bu cümleyi, 3 Temmuz günü sabah saatlerinde gördüklerine dayandırıyor. 

Ona göre bir süre açıkta bekleyen tur teknesi, sahile yanaştı ve göçmenleri bıraktı. 

Bebek sahilinde, sürekli orada olan balıkçılar bulunuyor. Diğer bir anlamıyla, yaşanan çoğu olayın şahiti onlar. 

10Haber’e konuşan bir balıkçı, sahile en erken gidenlerden. Mahallelinin olay hakkındaki iddialarının doğru olduğunu belirtiyor. Hatta iddiayı bir adım öteye taşıyarak “İlk defa olan bir şey değil” diyor. 

İstanbul’un en lüks semtinde, kaçak göçmenlerin tekneyle indirildiği iddialarının doğru olduğunu anlatan balıkçı, “İki yıl içinde iki kere gördüm. Otobüs geliyor, tekneye konum veriyor. Tekne lastik gördüğü yere yanaşıp göçmenleri indiriyor” diyor. 

Görgü tanıkları, tur teknelerinin sahilde yaklaştığı yerlere göçmenleri taşıyan teknelerin de yanaştığını gördüklerini anlatıyor.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden sonra Sahil Güvenlik devrilerinin arttığını belirten görgü tanığı, “Boğaz’ın birçok yerinde bu iş yapılıyor ama asıl yerler tenha olan, Rumeli Hisarı ve Garipçe tarafları” diyor.

Bebek Karakolu’na 100-200 metre mesafede, nasıl bu kadar kolay yapılabildiğine dair ise “Şafak vakti geliyorlar, kimseler olmuyor burada” diyen balıkçı, asıl yerin Bebek olmadığına dikkat çekiyor. 

Bebek Sahili’ndeki polis yoğunluğu olması hakkındaki bir diğer iddia ise geçtiğimiz günlerde yaşanan bir hırsızlık olayı. Mahalleliye göre iki göçmen, bir teknede hırsızlık yaparken yakalandı.

Bu olayın ardından polis güvenlik önlemlerini genişletti. Sahilin birçok yerinde çevik kuvvet bulunuyor. Komşu semt Arnavutköy’ün iç taraflarında da polislerin devriyeleri sürüyor. Bu devriyelerin nedeni olarak ise mahalleliye, kaçak göçmen aradıklarını söylediler. 

10Haber olarak mahalle karakoluna yaşananlar hakkında bilgi almak için gittiğimizde ise “Bilgi veremeyiz” yanıtını aldık.

IŞİD’in Musul kadısı 'koruma statüsündeki sığınmacı' olarak Türkiye'ye girmişIŞİD’in Musul kadısı ‘koruma statüsündeki sığınmacı’ olarak Türkiye’ye girmiş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.